dilluns, 6 de maig del 2013

ELS NENS DE 3r DE PRIMÀRIA VISITEN L'AJUNTAMENT


Els nens i nenes de tercer vam fer una visita guiada a l’ajuntament de Sabadell. Abans d’entrar a l’edifici ens van ensenyar on estaven situats els dos edificis que antigament, fa molts anys,  havien sigut l’ajuntament. També ens van explicar com havia crescut la nostra ciutat, ens va ensenyar en un mapa tots els barris i un com davant de l’ajuntament actual ens va parlar dels símbols: banderes, escut, rellotge...

Un cop a dins vam pujar les escales, vam passar  per davant del despatx de l’alcalde i vam anar a la sala de plens. En aquesta sala es celebren moltes coses: casoris, entregues de premis, reunions importants i una vegada al mes té lloc el ple municipal.

Ens van explicar moltes coses interessants sobre la sala i la funció que tenia el ple municipal, quines feines tenia l’alcalde  i tots els regidors. També ens van explicar que els representats de la ciutat s’escullen democràticament a les urnes cada quatre anys i ho fan tots els ciutadans majors de 18 anys.

Finalment vam simular un ple municipal i ens vam repartir els papers: alcalde, tinents alcalde, interventor, regidors....

Vam fer propostes per millorar la nostra ciutat, les votàvem i si una majoria hi estava d’acord quedaven aprovades. Va ser molt, molt divertit.