dilluns, 16 de desembre del 2013

L'AMBAIXADOR

El passat divendres 13, a tres quarts de quatre, va tenir lloc la tradicional rebuda de l’Ambaixador d’Educació Infantil a l’Auditori UNNIM. En aquesta celebració, vam poder veure als alumnes petits, de tres a cinc anys donant les seves cartes al patge reial per a Sa Majestats els Reis d’Orient amb il·lussió i alegria. És un moment molt especial per a ells i per a nosaltres, el qual volem celebrar tots junts: nens/es, famílies i professorat. En aquesta edició, vam realitzar dues sessions:

En primer lloc vam començar amb els alumnes d’I3, els quals van iniciar la celebració duent la carta a Sa Majestat l’Ambaixador. D’una banda, el grup de la Rínxols d’Or va recitar un poema anomenat Poema de Nadal, tot seguit, els alumnes van realitzar interpretació instrumental amb la peça La Nit de Nadal, tot dividint el grup en dos, els que feien cascavells i els que tocaven claus, l’estructura de la qual és d’A i B (pregunta-resposta). Tot seguit, van cantar una cançó anomenada Amb la llum del fanalet, el qual parla d’una tradició que es fa a la ciutat de Figueres per esperar els tres Reis Mags, d’aquesta manera, mentre cantaven tenien un fanalet a la mà que havien confeccionat ells/es. D’altra banda, el grup d’El follet sabater, després de donar la carta a Sa Majestat i rebre la seva llaminadura, van realitzar un trenet per fer una activitat de moviment anomenada El tren que marxa cap a Betlem, la qual consisteix en anar passant per varis països on fan un moviment diferent cada cop que canvien, l’estructura del qual és un AB (pregunta-resposta), tot seguit van recitar un poema anomenat Tinc tres anys i, finalment, es va acabar cantant una cançó anomenada Campaneta la Ning-ning, la qual cantaven acompanyant amb una campaneta feta per ells/es.

En segon lloc, vam realitzar una segona sessió pels alumnes d’I4 i I5. D’una banda, els alumnes Els tres porquets, van anar a donar la carta a Sa Majestat i, tot seguit, es van preparar per a recitar el Poema de Nadal; a continuació, els alumnes van cantar El ninot de neu, en la qual anaven col·locant a un ninot de cartró tot de parts amb velcro: barret, ulls, botes, guants i vestit, d’aquesta manera, mentre uns col·locaven les seves peces, els altres tocaven cascavells. A continuació, els alumnes Músics de Bremen, després de donar la carta a Sa Majestat van recitar un poema anomenat Els Reis de l’Orient per continuar cantant el A Betlem me’n vull anar, en el qual els alumnes anaven col·locant sota un nen Jesús tot de coses que li van portar els pastorets: xiulet, gatet, gosset, timbal, pollet i porquet.

D’altra banda, els alumnes de Hansel i Gretel, després de dur la carta, van recitar un poema anomenat La cavalcada dels Reis, per continuar amb una cançó El bon Jesuset, en la qual els alumnes anaven aixecant unes fitxes sobre tot de peces de roba que els pastorets duien a Jesús, ja que aquest estava nuet. Per acabar, va ser el torn de la classe de la Cigala i la formiga, els quals, després de dur la carta, van recitar Un camell despistat i, finalment, van cantar Els Reis de l’Orient, cançó que exposa que els Reis porten diferents coses a diversos pobles i ciutats.


Finalment, vam acomiadar Sa Majestat l’Ambaixador i vam donar les gràcies a tots els assistents. Esperem que aquesta celebració hagi estat un motiu d’alegria pels infants, pares i professorat, per tal de celebrar l’Advent i el Nadal tots junts i amb il·lusió.