dimecres, 23 de gener del 2008

EL NADAL ESTÀ CANVIANT...



Els alumnes de 2n d'ESO hem realitzat una enquesta a nivell de tot el col·legi i els resultats són bastant eloqüents: cada vegada es celebra més el Pare Nöel (tot i que la festa de Reis no s'ha deixat de banda) confirmant que la nostra societat s'està "americanitzant" ja que les festes tradicionals d'EEUU estan arrelant en el nostre país. Passa igual que a la festa de la Castanyada on Halloween, cada any que passa, guanya terreny a les danses i els panellets.
L'argument principal d'aquest avançament del Pare Nöel radica en què així els nens tenen tot el Nadal per gaudir de les joguines perquè la festa de Reis es celebra, pràcticament, al final de les vacances.
D'altra banda, els jocs electrònics i informàtics han guanyat per majoria aclaparadora (sobretot entre els nens) . PSP, Nintendo, WII... han omplert les cartes dels seus Majestats. En canvi, les nenes han continuat demanant les seves disfreses, nines, twister, pianos...
El nostre dubte és si amb el canvi generacional desapareixeran jocs com el parxís, l'oca, el monopoli... El temps ens ho dirà!