divendres, 29 de novembre del 2013

HÀBITS SALUDABLES A I-4 I I-5

Aquesta setmana a la classe de psicomotricitat ens ha visitat l’Elmo! L’Elmo ens ha presentat el seu amic Càrdio. De fet és amic de tots perquè tots el tenim dins. Hem aprés a situar-lo dins del cos i hem escoltat el seu so. També sabem que el Càrdio pot estar actiu, relaxat o content, però el que tenim clar és que s’ha de cuidar perquè és el responsable que tot el nostre cos funcioni bé! 

ACTIVITATS DE SEPARACIÓ I REDUCCIÓ DE RESIDUS

Durant aquest trimestre els i les alumnes de l’escola han fet varies activitats a l’aula sobre la separació i reducció de residus. El principal objectiu ha sigut conèixer on es llencen els diferents residus que es generen a la hora de l’esmorzar. Al mateix temps, ens ha servit per conscienciar-nos del seu impacte mediambiental, promovent el consum de fruita i evitant l’ús del paper d’alumini.
Per tal de reduir la quantitat de residus, us fem arribar unes idees que podeu utilitzar amb l’esmorzar dels vostres fills i filles, alhora que fem disminuir el consum de l’alumini, material altament contaminant.

ALTERNATIVES A L’ALUMINI
L’ús de l’alumini per embolicar aliments s’ha convertit en un hàbit entre molts consumidors.  Un 30% de l’alumini que es consumeix al món és d’ús domèstic. 
Segons els últims informes del Departament de  Medi  Ambient,  a  l’Estat  espanyol anualment  es  produeixen  60.000  tones  de paper  d’alumini.  El  seu  cost  energètic  de fabricació és el mateix que el consum elèctric anual  de  250.000  famílies  catalanes.  A  més de  la  destrucció  que  ocasionen  les  mines  a cel obert, hem d’afegir-hi les infraestructures de  transport  (vies  fèrries  i  carreteres)  i energètiques  (embassaments  i  centrals elèctriques),  les  emissions  atmosfèriques  i els  residus  tòxics  fruit  del  procés  d’obtenció del  metall,  que  contaminen  l’aire,  el  sòl  i l’aigua.
És evident, doncs, que la utilització de paper d’alumini per embolicar entrepans té un cost ambiental  que  difícilment  ens  podem imaginar  si  tenim  en  compte  que  és  un material  que  s’utilitza  un sol cop  i és llençat immediatament.
Per tal d’evitar aquests problemes associats al paper d’alumini, existeix una gran diversitat de productes reutilitzables de diferents mides i colors que serveixen per embolicar entrepans, fruita, galetes o altres tipus d’aliments.
Quines alternatives tenim al paper d’alumini?
- Es poden fer servir embolcalls reutilitzables com la bossa de roba tradicional, carmenyoles o altres sistemes com el Boc’n Roll. D’aquesta manera reduim els residus que generem.
-  Podem utilitzar paper de cuina absorvent per embolicar l’esmorzar que posem dins de l’embolcall reutilitzable, ja que el seu impacte ambiental és menor.
 

Si no heu pogut evitar d’utilitzar paper d’alumini, recordeu que cal llençar-lo al contenidor groc de reollida selectiva de residus. Tot i que porti el nom de “paper”, en cap cap el dipositiu el contenidor blau!

I-0 LA CAPSA DE LES CANÇONS

La capsa de les cançons és una caixa plena de animals de peluix que representen una cançó, un cargol la cançó del” cargol treu banya”, una marieta, la cançó de la “marieta vola, vola”…
Cantem totes les cançons i juguem una estoneta amb els animals de peluix.

I-2 SOM UNS/UNES ARTÍSTES

I-4 JUGUEM A LA CLASSE

Els nens i nenes de I4 hem estat jugant amb trencaclosques i aprenent com es juga al dominó. Ens ha agradat molt i hem estat molt atents a les explicacions que feia la mestra.

dijous, 28 de novembre del 2013

I-4 PAUL KLEE

La setmana pasada els nens i nenes d'I4 vàren fer un altre quadre del nostre artista, Paul Klee:  “El pont vermell”.

dimecres, 27 de novembre del 2013

I-4 TRAÇ AMB FARINA

Els nens i nenes de I4 hem estat fent el traç de les lletres amb farina. Ha sigut una experiència molt divertida!!

dilluns, 25 de novembre del 2013

I-2 SORTIDA MUSICAL

Els Conills hem sortit d’ excursió a veure i escoltar com l’ orquestra simfònica del Vallès assajava. Què emocionant veure i tocar de tant a prop els instruments!

I-1 FEM UN TREN

I-5 RECICLEM

Ja tenim decorats els nostres contenidors per saber on va cada cosa!!

LA PETITA FLAUTA MÀGICA

El passat 14 de Novembre, els alumnes de tercer vam anar al Teatre-Auditori de Sant Cugat a veure l’obra operística “La petita Flauta Màgica”, la qual és una adaptació, infantil i catalana, de la conegudíssima “La Flauta Màgica” de Wolfgang Amadeus Mozart.
 En general, als alumnes i als mestres, ens ha agradat força l’actuació, molt adequada pels nens i nenes, amb bons músics (piano, celesta, timbal i flauta travessera), intèrprets, decorats i ambientacions. Per a alguns era la primera òpera que veien, el qual ha estat un motiu d’alegria el poder compartir aquest moment amb ells/es. Tanmateix, abans d’anar a veure l’obra, s’ha realitzat un treball a l’aula sobre què és l’òpera, qui era Mozart, quins personatges trobem, cant d’algun fragment, etc.


            Finalment, un cop acabada l’actuació, hem anat a dinar al parc de les Morisques a Sant Quirze, un indret molt agradable i preparat per a l’ús de sortides escolars. Allà, després de dinar, hem tingut temps d’esbarjo i així poder gaudir de la convivència amb els companys.

AGENDA 21

Des del passat divendres, aprofitant l'experiència del curs passat, va començar a treballar el grup d'Agenda 21 de la nostra escola amb la participació d'una quinzena d'alumnes d'ESO. Creixem, i per aquesta raó des d'enguany està dividit en diferents departaments amb funcions centrades en la gestió logística, el tractament de la informació, la recerca de materials didàctics i l'organització d'activitats internes i externes.
A través del blog d'Agenda 21 i de la revista interactiva de l'escola ens podeu anar seguint. Tan mateix, tothom pot participar-hi mitjançant fent-nos arribar les vostres idees al nostre e-mail agenda21.js@gmail.com

divendres, 22 de novembre del 2013

SANTA CECÍLIA A INFANTIL

Els nens d’infantil hem pogut gaudir de la música escoltant com toquen alguns alumnes de la nostra escola. Hem pogut veure i escoltar diferents instruments.

SANTA CECÍLIA A LA LLAR

Els Conills, els Ànecs i els Pollets  hem celebrat Sta. Cecília patrona de la música. Tots junts hem escoltat cançons, hem vist vídeos musicals I hem ballat al ritme de la música.
 Visca Sta. Cecília!!!


I-5 KANDINSKY

Ei pares, ja hem començat a treballar un pintor, Kandinsky!! La veritat és que hem pogut veure que té obres molt interessants. Al llarg d’aquests trimestre anirem coneixent diferents obres i representarem algunes.
Aquests ha estat el nostre primer resultat. Mireu quins artistes!!
“Cercles concèntrics”

CONCERT SANTA CECÍLIA PRIMÀRIA

En motiu de la celebració de la patrona del músics Santa Cecília, tota l'etapa de primària ha anat al Casal Pere Quart. En aquest concert els alumnes de l'escola que estan aprenent algun instrument en alguna acadèmia de la ciutat, han volgut preparar 11 cançons per compartir-les amb els seus companys. Ha estat una acte molt bonic que ha conclòs amb l'actuació dels nostres mestres de música, l'Oriol i la Cesca, que han interpretat dues cançons dels Beatles.

Els artistes han sigut: Andrea Aguilar, Max Torres, Martí Gambín, Ivette Periáñez, Judith Rodríquez, Irina Fernández, Albert Pérez, Ander Lozano, Àlex Alcalà i Joel Lacambra.


dijous, 21 de novembre del 2013

CICLE INICIAL VISITA EL MUSEU D'ART DE SABADELL

Aquest mes de novembre, les alumnes i els alumnes de Cicle Inicial hem visitat el museu d'art de Sabadell, situat a l'emblemàtica casa Turull, per conèixer el que ens diuen les obres. Observem, pensem i compartim les nostres interpretacions per trobar la lectura que més ens convenç. El Sergi ens ha ajudat a apropar-nos al que expliquen les pintures a través d'atractives activitats. Buscant "trocets" de quadres, hem conegut a la senyora Frou-Frou. El barret ens ha portat al començament d'una història, la que ens explica el quadre més gran de tot el museu. "La nena amb el colom" ens ha permès analitzar un quadre, buscant diferències amb un altre que volia semblar-se a l'original. Per acabar, després de ficar la mà en una bossa plena d'objectes, hem dibuixat allò que ens hem imaginat.

Us convidem a gaudir d'aquest museu amb tota la familia!!!

I-1 LA CAPSA DE LES CANÇONS


I-2 TOQUEM

La classe dels Conills gaudim tocant instruments.

I-3 PISSARRA INTERACTIVA

Aquest curs estrenem pissarra digital interactiva! A l aula de I3B hi ha una pissarra màgica en la que podem escriure amb els dits, o bé amb un llapis màgic. Per primera  vegada l hem utilitzat, i val a dir que ens ha encantat!  Hem estat practicant el número 1 o la lletra A. Sort que la Leti ens ha ajudat!


I-5 EL FOLLET SAVI

L’altre dia, va arribar a la classe un paquet per nosaltres, i sabeu que... la sorpresa era... una visita inesperada!!. És un follet molt eixerit, el follet Savi, que viu al bosc i cada any ve a l’escola a passar uns dies amb els nens i nenes de I5, i ens ensenyarà algunes coses del nostra medi ambient i de la natura.
Aquests cop, el follet,  ens ha portat un conte molt maco, “El bosc màgic”, on ens explica una bonica aventura d’un follet i una fada.

dimecres, 20 de novembre del 2013

I-3 JUGUEM A L'AULA

Ens agrada molt jugar i compartir bones estones amb els companys, tot i que sovint encara ens costa una mica compartir les coses amb els altres. Però si alguna cosa ens costa de veritat és recollir! 
A la galeria tenim algunes fotografies de les estones de lleure dins l aula:

·           -  JOC SIMBÒLIC  ( NINES, BOTIGUETA, METGE, COTXES,..)

·        -  JOCS PER MILLORAR LA MOTRICITAT FINA ( ENFILAR COLLARETS, PLASTILINA, GOMETS,….)


I-5 SORTIDA LA VEREMA

Hola pares i mares!
El dia 14 de novembre les classes de “Hansel i Gretel” i de “La cigala i la formiga” (I-5) vam anar d’excursió a Sant Mateu de Bages i vam aprendre tot el procés de La Verema. Ens van ensenyar com feien el vi fa molts i molts anys i els estris que utilitzaven (podadores, falçó, portadores, tina, barrusques…)
Ens vam divertir moltíssim trepitjant raïm com ho feien a l’antiguitat i vam aconseguir most!
També vam pujar a un carro arrossegat per dues mules grans i fortes que ens van portar a donar una volta pels voltants de la masia. 
Ens ho vam passar pipa!


I-2 FEM ENCAIXOS

I-O PINTEM ELS COLORS DE LA TARDOR

dimarts, 19 de novembre del 2013

5È VISITA LA BIBLIOTECA VAPOR BADIA

Els alumnes de 5è, aquesta setmana i l’anterior, hem fet una visita a la biblioteca pública Vapor Badia, emmarcada dins del taller de Biblioteca que fem al col·legi. Ha estat una sessió formativa en què s’han explicat els serveis de la biblioteca, les normes bàsiques de comportament, com fer ús de les instal·lacions i serveis, etc. Acte seguit han fet dues activitats per conèixer els continguts i materials que disposa la biblioteca així com la consulta del catàleg i la localització de la informació i dels documents, especialment a l’àrea infantil. 

I-3 PINTEM AMB XOCOLATA

L’altra tarda hem fet una activitat d allò més dolça amb els infants: hem pintat una castanya amb xocolata! Primer hem tastat la xocolata, i tot seguit amb els dits , l hem pintat. Alguns de nosaltres menjàvem més que pintàvem! Ha estat una tarda diferent i molt divertida. Quina feina que hem tingut a l hora de rentar-nos!

10È ANIVERSARI D'AGENDA 21

El passat dijous 7 de novembre a l'auditori de la Biblioteca Vapor Badia es va celebrar l'acte inaugural del 10è aniversari d’agenda 21 escolar de Sabadell. Docents i alumnes de 5è hi van representar la nostra escola.
Durant el passat el col·legi Jesús Salvador va participar en el diseny d'algunes de les activitats que es duran a terme per celebrar el desè aniversari d'aquest programa a la nostra localitat.
Aquest curs, i per segon any consecutiu el projecte presentat per la nostra escola "fem paper reciclat" ha estat mereixador d'una subvenció per part de l'ajuntament de Sabadell.
L’Agenda 21 Escolar és un programa que treballa en línia amb els grans objectius globals de la lluita contra l’escalfament global, la qualitat de l’aire o dels recursos hídrics i energètics, la pèrdua de biodiversitat o la qualitat alimentària, tenint en compte els reptes intergeneracionals que se’ns plantegen. Des de la comunitat educativa contribuïm mitjançant l’educació de les persones que gestionaran el futur de la ciutat i del planeta.
Amb la implicació del professorat, de l’alumnat i de la comunitat educativa, promourem una gestió del nostre centre més sostenible i una educació en els valors de la sostenibilitat, com també treballarem per influir en el nostre entorn més proper, una ciutat, Sabadell, que avanci en matèria de sostenibilitat.
 

I-2 EXPERIMENTEM AMB MONIATO

I-1 ESTAMPEM AMB MAGRANES

I-0 MUSIC AND ENGLISH

Tots els divendres fem music and English amb la Irene.


dilluns, 18 de novembre del 2013

ACTIVITATS A L'ESO

Durant aquesta setmana els alumnes d'ESO realitzaran dues activitats molt interessants:
1. Els nois i noies de 1r Cicle aniran dimarts al Cosmo Caixa a visitar el Museu i a realitzar un taller anomenat "LA HISTÒRIA DE LA MATÈRIA".
2. S'iniciarà el cicle de conferències de la Marató de TV3 que aquest any està orientat a les malalties neurodegeneratives.
Aprofitem per recordar que a la plataforma estan a disposició els horaris dels exàmens finals que començaran el dia 28 de novembre.

dijous, 14 de novembre del 2013

I-3 MANUALITATS

L’altre dia va ploure i a la conversa de l’aula referent a la tardor, hem parlat d uns animalets que surten amb la pluja, tenen una closca i unes banyes,….ja saps de quin animalet t estic parlant?! Les Mestres ens han proposat una manualitat i així comença aquesta feina, convertint un tros de cartró en una fulla de la tardor.En una altra sessió amb plastilina i galets hem fabricat el cargolet! Vols veure com ha quedat?

I-2 PINTEM LLIUREMENT

I-1 MIREM CONTES

dimecres, 13 de novembre del 2013

I-2 EXPERIMENTEM LA TARDOR

I-1 EXPERIMENTEM LA TARDOR

I-3 PINTURA DE LA TARDOR

Estimats pares, no us imagineu el molt que hem gaudit amb la pintura! A l’aula hem fet pintura lliure utilitzant els colors de la tardor, podíem escollir entre el color groc, el taronja , el marró i el vermell ! Ha estat d allò més divertit.